One Piece

I lördags var Malin här från örebro på en shoppingtur med pojkvännen:) Vi gick till One Piece och köpte varsinna:D Jag orkade inte inte vänta på den jag har väntat på hehe. Blev så sugen när både Mats och Malin köpte varsin. Det blev en blå-grå för min del, jag har inget blått så det var kul att få lite blått i tillvaron;) Får bli en rosa nästa gång:P Malin köpte polkagrisen och Mats köpte en vanlig ljusgrå.


Träningspass och nytt rekord :)

Tidigare idag körde jag ett litet träningspass. Endast 20 min

______________________

3 minuterns konditionsträning
Nigning 20*2
Boxning
Step up
3 minuters kondition
Nigning 20*2
Bakvända armhävningar
Step up
3 minuters kondition
Maglyft
Plankan 6,40 min (Nytt rekord) :D
( Det var mycket enklare att inte ha en klocka att titta på, jag satte på musik och bara stod tills jag inte orkade mer. Ett tips ;) )
_______________________

Stretchade mycket spagat och splitt och rumpa på det :)


Träningstips- ARMAR, RYGG och BRÖST

Det är söndag så här nedan kommer några övningar på armar, rygg och bröst. :D

1.)

BOXNING

Den här övningen fokuserar på biceps och triceps. (en, två kilos hantlar eller om du inte har det kan du fylla två vattenflaskor). De snabba rörelserna förlänger musklerna och stärker skuldror och rygg.
♦ Boxningsposition med knäna lätt böjda och fötterna höftbredd isär, den ena lite bakom den andra.
♦ Håll en hantel i varje hand och håll händerna med armbågarna lite böjda nära ansiktet. Gör ett slag framåt med en snabb, vridande rörelse, följt av ett snabbt slag med andra handen.
♦ Upprepa i kvick följd, utan paus 20 gånger.
__________________________

2)

BAKVÄND ARMHÄVNING

♦ Sitt på golvet med benen böjda och fötterna ihop. Händerna bakom rumpan och armbågarna lätt böjda.
♦ Lyft upp rumpan genom att trycka upp och sträcka armarna. Sedan sänker du sakta ned rumpan tills den är precis över golvet genom att böja armarna.
♦ Medan du sänker rumpan räknar du till 3 varje gång, så att det blir motsånd. Upprepa 20 gånger. Om du vill ha lite tyngre kan du lyfta tårna så att du balanserar på hälarna.
_______________________

3. )

ARMHÄVNINGAR

Du kan göra både smala, vanliga och breda. Om det är för jobbigt att stå på fötterna kan du gå ner på fötterna och upp på knäna. Om det ABSOLUT inte går så får du stå på knäna:) 
________________________

4.)
 

BAKVÄNT TYNGDLYFT


Denna övning fokuserar på övre ryggen. Du behöver två hantlar eller två vattenflaskor:)
♦ Stå rakt med fötterna isär ungefär en höftbredd isär. Böj dig framåt 90 grader med armarna hängande ned framför bröstkorgen.
♦ Lyft sedan båda armarna rakt upp åt sidorna till att skuldrorna pressas ihop. Låt sedan armarna sjunka tillbaka samma väg till startposition.
♦ Upprepa 20 gånger och titta mot golvet för att inte anstränga nacken.
________________________

5.)

RYGGLYFT

♦Ligg på mage med händerna bakom huvudet. Titta ner i golvet. Spänn och dra in magen under hela övningen.
Du kan ha händerna bakom huvudet när du går upp i lyftet, du stannar en sekund och drar ut armarna rakt ut åt sidorna, ta tillbaka armarna till huvudet och ner till startposition.LYCKA TILL! ;)


Streetstar!

Igår var jag och måga från klassen på Streetstar i Solnahallen. Så jäkla grymt var det. Det var popping, locking, house, vouging, wacking, hip hip newstyle, breaking...vet inte om jag missat nåt nu Philippa?:P Även om jag inte dansar det så fick man mycket inspiration. Det jag tyckte var bäst var poppingen, wackingenvouging var jäkligt grymt och lockingtjejorna var riktigt bra också:)
Rebecca, Johanna och Anne


Virusskit

Jag har fått virus på min dator :( :( Jag tänkte skriva lite imorrn iaf:) pusss

Repbilder

I helgen repade jag och Johanna med Daniels band Drive like red:) Efter det kom våra gamla klasskompisar från gymnasiet Malin och Ida, det blev lite förfest och Strömpis efter det :D Det var riktigt kul på Strömpis i lördags. Det brukar alltid, (iaf när jag har varit där, vara smockat med folk och man kan typ bara stå rakt upp och ner på dansgolvet.) Jag vill kunna ta ut lite när jag är ute ;P
Här är några bilder från repet:)


Träningstips- MAGE

För att få fram magmusklerna krävs träning. Sedan måste du bli av med fettet på magen för att magmusklerna ska bli synliga. Man kan inte förbränna fett enbart på magen eftersom man inte kan påverka vart kroppen hämtar energi (fett) ifrån.
I en studie med stöd från American Council on ExerciseSan Diego University studerade man vilken av de 13 vanligaste magövningar som var effektivast. Det visades att crunches på boll är det säkraste och effektivaste sättet bland dom som deltog. Men oavsett vilka övningar du gör kommer det ge resultat om du har tålamod. Det effektivaste är att du gör dina övningar planerat och rutinerat samt att du låter dina magmuskler få vila, precis som dina övriga muskler.
(www.muscles.se)

För att träna alla magmuskler krävs det tre olika kategorier av magövningar, crunches, rotationsövningar och sidböjningar.
Försök att göra 3*20-50 rep 2, 3 gånger i veckan.

1)

CRUNCHES

(Kan göras på många olika sätt, handlar om att böja ihop bålen så att bröstben och blygdben närmar sig varandra)

1. Ligg på rygg, händerna över huvudet.
2. Lyft benen och överkroppen inkl. armarna upp samtidigt. Sträva efter att nudda kroppen med benen.

__________________

2.)

CYKLA (Rotation)

1. Spänn magen och ha överkroppen och benen upp i luften och börja cykla med benen.
Försök nudda knäna med armbågarna
__________________

3.)

MAGLYFT


(Den här övningen riktar in sig på lille putmagen:) )
1. För knäna upp mot bröstet med fötterna ihop och höfterna en liten bit över golvet.
2. Spänn magen och håll emot när du sakta sträcker ut benen och sänker dom mot golvet. Stanna någon dm över golvet och håll stilla några sek. Startposition.
3. Vid andra repetionen sänker du benen lite längre och vid tredje repetionen lyfter du benen upp mot taket och tillbaka till startposition.
Gör 12 repetioner totalt.
__________________

4.)

PLANKAN

(Öka lite efter varje gång du gör plankan ca. 20,30 sek. ) 
Tänk att dra in och spänn magen, vara rak i ryggen, svanka inte. Om det blir jobbigt och du börjar svanka, gå ner och upp igen.

_____________________

5.)

SIDBÖJNING

Du kan ha en liten boll under om du vill.
Spänn och dra in magen, vrid överkroppen mot motsatt knä varannan gång.
____________________

6.)

SIDBÖJNING (stående med hantel)

1. Ha en hantel i ena handen, den andra i sidan.
2. Böj dig åt sidan du har hanteln i och böj dig så långt som du kan, utan att böja överkroppen fram eller bak.
3. Böj dig åt andra sidan så långt du kan och tillbaka till hantelsidan. Sen byter du hand med hanteln. Gör så många som du känner för och gör 2, 3 repetioner.
______________________

7.)


VANLIGA SIT-UPS

¤ Benen i splitt
¤ Ihop med fötterna på golvet
¤ Knäna böjda och fötterna över golvet
¤ Benen i rakt upp i luften
¤ Ligg raklång på golvet och ha händerna ihop över huvudet. Lyft överkroppen. Försök dra in magen, den är ganska tung att göra.
¤ Sneda sit-ups
_________________________

Kom ihåg att konditionsträna också och inte bara göra magträning om du vill att magrutorna ska synas, eftersom underhudsfettet inte försvinner av endast magträning.
Gå ut och spring en runda eller ta en morgonpromenad innan frukost några dagar i veckan. Ha tålamod! :D
LYCKA TILL!!


SJ asså...

HATA SJ!! Jag skulle ta 18 tåget från Sundbyberg till Örebro. Då blir det det helt plötsligt inställt. Så jag åker in till Centralen för att ta 19 tåget istället och för att förhoppningsvis få en sittplats. När jag kommer dit så var tydligen 18.45 tåget som endast gick till Västerås också inställt så ALLA sitter på 19 tåget. Gissa om det var knökat med folk!!!! Tur som jag hade fick jag en sittplats iaf och tur att jag åkte in till Centralen för dom stannade aldrig i Sundbyberg. I dont like SJ!!!

Nu har jag och Johanna nästan korrat klart dansen till Daniels bands releasefest. Det kommer bli awesome;) Imorrn ska vi repa med bandet i deras lilla replokal.
Men nu måste vi sova. Puss och godnatt

4 i 1

Idag efter skolan var jag och Nicole på stan. Allt blev så stressande eftersom jag kom upp kvart i 6, vi sprang runt till affärerna, för jag ville verkligen hitta något att köpa. Jag hittade iaf 2 linnen från Gina, vit slapp tröja med superskönt meterial från bikbok och en kort kofta från MQ som var nedsatt från 500 till 150 kr. Ett riktigt kap!

_________________

Jag gillar Lotties JAZZlektioner. Det är MASSA prat om uppvärmningen nästan varje lektion...kan blir lite tjatigt men det är bra saker hon säger och vad man ska tänka på. Det går unnan på lektionerna, det är ett jäkla tempo som jag älskar:D

BALETTlektionen hade vi publik av tvåorna, vi hade ingen aning om det så det blev en suprise. Men det är bra när dom kollar. Man får press på sig för tvåorna är jäkligt bra på balett. Det gick helt ok men man spänner sig lite för mycket ibland:P

Till sist hade vi KONTAKTIMPRO, det var kul, jag har inte haft det sen gymnasiet.

Imorrn åker jag till Örebro, jag och Johanna ska repa med hennes pojkväns band. Vi ska dansa på deras releasefest i februari:D

(jag älskar att kolla igenom gamla bilder :)

Världens sötaste pojkvän kommer hem inatt:D Han har varit i Åre i en vecka.  Jag saknar dig älskling!! :love:


Söötaste bilden ♥

Oj oj nu blevb det typ 4 inlägg i 1 inlägg:P
Godnatt allesammen


Dans idag

Jag skrev fel i morse om vad vi hade, vi hade jazz inte balett:P

MODERNT, jag gillar Sara Fornsecas lektioner, mycket golvgrejor med svingar och lite längre kombinationer över diagolen. Mycket handstående och hjulningar :) Det gillar jag.

JAZZ, Vi har lärt oss hela uppvärmningen nu för vi har en ny lärare. Sista tendu-delen var jag inte med på sist, så det gick väl sissådär men måste vekligen ha center med sig :) ( Det ska man i försig alltid ha mer eller mindre) Men imorrn vet jag att jag måste ha MER! Vi gjorde en pirruett kombination med lite konstiga steg som jag typ aldrig satte:S Sista gången vi gjorde det tror jag att jag satte de. Vi gjorde mycket dubbla Pikeepirruetter, enkel, dubbel, enkel, dubbel och dom satt mycket bättre än vad jag hade trott att dom skulle göra:D

STREET, Årets första streetlektion gick väl inte så bra... Vi har street en period per termin och en termin har två perioder. Så vi hade det sist innan höstlovet. Jag tycker det är så svårt att komma in i stilen om man inte gjort det på länge. Jag har inte det i blodet riktigt :P Men det var iaf kul sista halvtimmen:)

På lunchen lärde Alex mig lite av hans koreografi som vi ska göra till vårens studioföreställningen. Det kommer bli skitbra om vi sätter den:) Han är riktigt duktig på att koreografera.

Imorrn efter skolan ska jag och Nicole på stan. Jag måste ha kläder!!!! SÅ det ska bli kul om jag hittar nåt. Det är så typiskt när man HAR pengar och ska shoppa hittar man typ ingenting, när man INTE har pengar hittar man skitmycket! Varför??

Det är ju kul att rita gubbar ;)


Poledance

Nu sitteer jag och äter frukost och kollar på VAKNA med the voice. Kul avsnitt:) Nu är det Poledance :P Jag vil verkigen prova det nån gång, verkar jäkligt kulNu ska jag till skolan och idag sk vi ha

MUSIKKUNSKAP
MODERNT
BALETT
STREET
:D


HALLÅ????

Klockan är kvart över 11, jag vet jag skulle gå och lägga mig innan elva, men jag fick ett telefonsamtal som var  hemskt att höra och jag var tvungen att skriva det...

Mycket händer i Solna OCH Örebro. Våldtäckter och nu Mord! Ikväll mördades en man UTANFÖR min väns port i Solna!!!!!! För några månder sen tog dom Solnas våldtäcktsman (han som klättrade in genom fönster när kvinnor låg och sov), och han bodde UNDER henne! Asså jag pratade med henne nyss och sa att hon måste flytta! Man kan fan inte bo någonstans och vara rädd att något ska hända. Jag skulle inte klara av och bo kvar, jag skulle gå omkring och vara rädd hela jävla tiden!
Den misstänkta styckmördaren i Örebro brukade spela golf med en som står mig Riktigt nära! Våldtäcktsmannen i Örebro som har erkänt typ 14 våldtäckter gick i min väns klass!
VA FAN ÄR DET SOM HÄNDER EGENTLIGEN??????????


Dance&Gym Shop

Idag efter skolan var vi ett gäng från klassen som gick till Dance&Gym shop och skulle välja ut stl. på myskläderna vi skulle ha med trycket "Balettakademien Stockholm Dansarutbildningen", jag tror det blev rätt ordning?! Kommer inte ihåg:P Jag valde svarta kläder med rosa tryck:) Sen passade jag på att köpa ett par hotpants och ett par långa rosa benvärmare. Jag behöver köpa massa grejor just nu. KLÄDER NR 1! Nya danskläder, omega 3 olja, betala utbildningen, nagelsett (nu ska mina naglar blir superfina, dom har faktsikt kommit en låång väg, har inte pillat på naglarna sen jul *myycket duktigt Therese*, jag är riktigt stolt över mig själv!!!)
När jag var på ansiktsbehandling i helgen tyckte hon mitt ansikte behövde mer fukt så jag köpte dermalogica fuktmask som hade myyyycket fukt! :)


I skolan idag på baletten satt Yasemin och skrev massa om mig. Jag fick höra fina ord och småsaker jag behöver jobba med. Det är jättenyttig att ha någon som skriver + och - om en, man får så mycket feedback. :thumbup:


Nu ska jag gå och lägga mig om en stund nu är klockan 22.17, vad skrev jag inlägget nedan?? Jo, jag ska ligga i sängen innan 23. Nu har jag ca 40 min på mig att gå till sängen, så det ska nog gå bra:D
God natt på er

Min älskade säng:)

Varför kommer jag inte upp på mornarna längre??? Jag är så jäkla trött och kan verkligen inte gå upp ur min älskade säng. Vi har nog den skönaste sängen i stan, I think :D Så därför blir det extra svårt att komma upp :/ Men såhär trött som jag varit förra veckan och idag är jobbigt. Ett skäl är nog att jag lägger mig för sent. Jag har ju tänkt att lägga mig i sängen senast 11 har jag sagt...men jag har inte klarat det än. Igår blev det kvart över 12 :/ Men ikväll ska det blir tidigt.


Vi har en sån fast en svart. I butiken kostar den al'a 70000, och eftersom Oskar jobbade där fick vi den för halva inköpspriset:D Det e bra!


Ett litet collage

Nu har Nicole precis gått hem. Vi har haft en jättemysig och rolig kväll med pastasallad med grönsaker, mozzarella och prosciutto. Vi kollade igenom gamla bilder och hittade lite roliga bilder från våra utomlandresor haha riktigt kul! Här är några iaf i ett fint collage:P


:D


Träning och stretch

Svar: Ja Nicole, jag har ritat gubbarna själv;) Trodde du inte va!, Att jag kunde rita så fina gubbar på paint:) Visst är dom snygga?

Nu har jag gjort ett riktigt träningspass:
Först hittade jag en kort med intensiv träning på youtube, som man skulle göra snabbt och några gånger om, jag gjorde rundan endast tre gånger men man blev riktigt andfådd.
Efter det gjorde jag:

3 min. kondisträning
Boxning (med vattenflaskor)
 Djupa utfall
 Bakvända armhävningar
3 min. kondisträning
Boxning
Step up
Bakvända armhävningar
3 min. kondisträning
Plankan 3,5 min

Efter det drack jag min proteinshake Serious mass ( Jag ska blir riktigt duktig på det nu och alltid äta något inom 20 min eller dricka proteinshake för återhämtning. Jag tror det kan var myckt därför för att jag har blivit för smal, som min balettlärare sa. Jag har inte varit jättenoga med rätt återhämtning förut. Men det är superviktigt!! Så nu blir det ändring.) 
Till sist stretchade jag mycket rumpa, spagat och splitt i en halvtimme.


Träningstips- RUMPA

För att få en snygg och fast rumpa kan du prova dessa övningar:)

1.)
DJUPA UTFALL


- Stå med fötterna ihop, skuldrorna bakåt och händerna på höften. Ta ett långt, djupt utfallssteg framåt med tex. höger fot.
- När ditt vänstra knä nuddar golvet sätter du ner höger hand i golvet (på insidan), tryck upp hela kroppen- det ska kännas i sätesmusklerna.
- Växla ben efter varje gång och gör ungefär 20 repetitioner totalt.
___________________

2.)
STEP UP
Du behöver en stepbräda, en bänk eller en stol, du kan också gå ut i trapphuset eller om du har en trappa hemma:)
- Stå höftbrett med fötterna. Håll ryggen rak under hela övningen och spänn magen.
- Kliv upp på brädan med ena foten och häv dig upp med hjälp av sätes och lår-musklerna. Låt den andra passivt följa md upp och ner på brädan.
- Gör ca. 20 repetioner på varje ben och byt sedan till nästa.
____________________

3.)
UPPHÖJT UTFALL


Här behöver du en
stol eller liknande.
- Stå cirka 1 meter från en stol, med ryggen mot stolen. Placera bakre foten på stolen. Spänn magen och sänk axlarna. Håll händerna i sidorna.
- Sänk överkroppen rakt mot golvet, hela främre foten ska vara i golvet. Upprepa från början och ha samma ben så många gånger du önskar, sedan byter du.
____________________

4.)
DJUPA KNÄBÖJ

- Stå axelbrett isär med fötterna och ha dom en aning utåt.
- Sänk kroppen och böj benen så långt du kan, (men akta knäna om du har problem). Håll ryggen rak och ha hälarna i golvet.
- Gå upp igen och repeterna gör mellan 10, 15*3 repetioner.
___________________

5.)

¤ Ligg på rygg, spänn magen hela tiden, tryck upp höften till högsta läget.
- Dra ihop knäna så dom nuddar varandra, släpp och ner med höften i golvet igen. Spänna magen! Repetera.
Gör 10*3  repetitioner.
__________________

6.)

¤ Här behöver du en pilatesboll.
¤ Du tränar rumpa och baksida lår.
- Ligg på golvet och ha dina vader på pilatesbollen, spänn magen och håll ihop fötter och knän.
- Lyft höften så bara övre rygg och huvudet har kontakt med golvet.
- Spänn rumpan, dra bollen mot kroppen med hjälp av dina hälar, vänd och rulla tillbaka.
- Håll upp höften hela tiden till du är klar med övningen.
- Gör 8, 10*3 repetioner.
___________________

7.)
KNÄBÖJ

¤ Gör 30 st repetioner på varje ben. Du behöver inte göra dom på samma gång, du kan göra dom under en dag.
_____________

LYCKA TILL!
;)Ansiktsbehandling

Idag har jag varit på ansiktsbehandling inkl. parrafinbad för händerna. Hur skönt som helst. Ni som inte vet vad parrafinbad är, är det som ett stearinbad för händerna. Man doppade händerna i baljan några gånger sen fick man plastpåsar runt händerna och handduksvantar sen fick jag ha det under hela ansiktsbehandlingen, har nog aldrig haft så lena händer som efter det:) Så jäkla skönt! Efter 60 min när hon tog bort det var det som att dra av en handske:)
I ansiktsbehandlingen ingick, rengöring, peeling av ansikte och hals, ånga, portömning, massage samt ansiktsmask, avslutade med dagcreme samt UV-skydd.


Anthemis Hud & Spa


Black Swan

Denna film måste jag se när den kommer ut, den verkar sjukt bra.BLACK SWAN


Träningsvärk i ryggen

Fy faasen vilken träningsvärk i ryggen jag hade i morsenär jag vaknade, när jag tog ett djupt andetag så fick jag lov att hosta för att typ komma igenom andetaget:/ Helt sjukt. Vi gjorde massa släng åt sidan och "plockade" upp rörelsen snabbt på jazzens uppvärmning så det var därifrån den kom. Men den är mycket bättre nu. Nu har jag gjort lite rumpövningar och benövningar här hemma, så jag har tänkt om jag fortsätter fram till sommaren så kommer den blir fast som en.................asså jag kommer verkligen inte på nåt bra ord för det, har funderat nu i typ 5 min...hittar inget bra ord. Men fast iaf :P Jag ska skriva lite rumpövningar på söndag:)


Imorrn är det fredag och första veckan är över, det har varit ganska tungt för kroppen att börja igen, känns som jag tappat mycket under dessa 3 veckor:/ Pirruetterna, balansen, att hitta utåtvridningsmusklerna på vänster ben...Nästa vecka då jävlar ska allt sitta.
Jag har inte gjort några mål än till våren, jag ska göra det i helgen har jag tänkt:)
Nu är det läggdags. Sov gott!

Lägenhetsvisning

Jag och Oskar ska köpa lägenhet:) :) Vi har varit på 5 visningar idag och igår. En riktig skabbig var vi påg...det är ingen som lagt ett bud på denna än och den har visats sen i söndags hehe. Min drömlägenhet hittade jag igår:) Såå underbart vacker var den, jag blev rikigt kär i den... men vi har sagt att slutpriset inte ska överstiga 1,5, och den är uppe i 1,7, men jag förstod att den kommer bli dyr, men man kan ju alltid drömma:) Idag hittade vi faktiskt en som var riktigt fin vid Telefonplan och den låg i våran prisklass mer. Men vi har inte fixat något med banken med lån och sånt så jag tror inte vi hinner slå till denna vecka på någon. Lägenheterna går oftast samma vecka som visningen är så det är bra om man är förberedd med allt.
Det här badrummet tackar man ju inte nej till:)


Skolan börjar imorrn:)

Imorrn börjar skolan:D Ska blir skönt att börja igen efter 3 veckors vilande. Iam ready for blood, sweat and tears!!! :D Det blir ganska lungt imorrn, en lektion bara och vi börjar med balett, sen tror jag vi börjar på riktigt på onsdag? Kul ska det blir iaf att få dansa och träffa alla:)


Träningstips- BEN

Jag ska lägga ut lite träningstips här på bloggen varje söndag. Så några söndagar framöver kommer det ut övningar för hela kroppen:) Jag börjar denna söndagen med ben.

För att få välsvarvade snygga ben kommer här nedan lite tips:

NIGNING
För framsida och baksida lår, och du ska rikta in dig på ett ben i taget så att musklerna inte hinner vila.
- Stå med fötterna i höftbrett, rak rygg och spänn magmusklerna
- Sätt höger ben bakom det vänstra och böj båda benen i en djup nigning. Ha framfoten lite utåtvridet, nudda höger hand i golvet, ryggen ska vara rak. Gå sedan tillbaka till startposition.
- Upprepa 20 gånger, byt sedan ben.

ENBENT KNÄBÖJ
Pilates boll eller om du har en stor badboll så ska du använda den här:). Med hjälp av bollen tvingas musklerna att jobba hårdare, på det sättet får du snygga lår och rumpa.
- Placera bollen mot en vägg och ha ländryggen mot den, benen lite bredare än höftbrett.
- Lyft upp höger fot från golvet och ha knät böjt i 90-graders vinkel. Gör ett knäböj med ditt vänstra ben, res dig och gör samma sak med andra benet. Upprepa 20 gånger för varje ben.

(Cosmopolitan Zest)

För dansare är det viktigt med starka baksidor för att kunna lyfta benen utan att behöva kicka upp dom som man gör tex. i disco:) I balett är det superviktigt för att heller inte få ont i höftböjaren när man lyfter upp benet i pasé eller vill lyfta benet högt i al'a second tex.

Lite övningar för BAKSIDA LÅR
¤ Ligg på mage (du kan ha händerna under pannan). Böj benet i 90-grader och lyft låret: rakt upp, utåtvridet och inåtvridet 8, 10*3 på varje övning.

¤ Ligg på mage, böj benet i 90-grader och låt någon trycka ner benet mot golvet, håll emot och upprepa samma ben ca. 8 gånger

¤ Sitt på knäna, överkroppen ska vara rak. Ha någon som sitter på dina smalben och håller fast dom, för dom måste sitta fast annars faller du pladask på mage:) (Du kan också sätta fast dina hälar under tex. en säng det brukar jag göra).
- Fall lite framåt tills det känns riktigt mycket i baksidorna och du inte kan hålla emot mer, då drar du sig tillbaka och upprepar 10 gånger sen kan ni byta och gör det 10*3.

¤ Sk. Draken- Håll i en viktplatta/stång eller något som har tyngd, stå på ett ben och fokusera på en punkt.
- Fäll i höften framåt med rak rygg och rakt ben, du ska endast böja i höften. Spänn magen hela tiden.
- Dra dig upp igen genom att aktivera rumpan och baksida lår. Försök att vända utan att ta stöd med foten på benet du lyft i golvet.
- Upprepa 10, 12 gånger och byt sedan ben

 


Här har vi riktiga benmuskler:P

LYCKA TILL!


Dagens träningspass

Nu har jag precis kommit hem från ÖKK, skönt att det inte var så mycket folk...brukar oftast vara stora biffar som tränar där:P

Dagens träning såg ut:
________________________

'Trampmaskinen 15 min, varannan minut från när jag sprungit 5 min körde jag intervaller varje minut i 10 min.

'Magens
sidmuskler 15*3
'Bröstmuskler 10*3
' "Armhävning" maskin. 10*3
'Axlar 12*3
'Baksida lår 12*3
'Rumpa+baksida lår 10*3
'Insida lår 10*3
'Mage (svinga upp raka ben till näsan:P) 10*3
'Mage (sittmaskin) 10*3
'Nedvarvning (gå+jogga 15 min.)

Stretch 30 min
:)
________________________


Åre och lite träning

Oj oj oj nu var det en vecka sen jag skrev här :/ Jag har inte orkat+att jag har varit borta.
Åre var supermysigt, backarna var bra OM det inte var så mycket lössnö, så det var ganska svåråkt och jobbigt för låren :/ Jag ångrade att jag inte tog lårfysen som vi hade i skolan, det var riktig lårträning kan jag säga...jag gick bara på den en gång, jag valde floortechnique istället:) Mycket skönare:P...men det fick jag sota för nu hehe..


Den här veckan har jag börjat träna iaf, hur skönt som helst att börja röra på sig igen. I måndags körde jag och Oskar ett styrkepass hemma, i tisdags var jag och Johanna och gymade, vi körde verkligen igenom hela kroppen:) Nu har jag precis kört yoga, lite styrka och stretch. Jag börjar redan känna i kroppen att den är på väg åt rätt håll. Har faktiskt tappat lite muskler och blivit lite rundare om armarna nu när jag inte tränat på länge. Det var ju faktiskt det jag ville nu under julen...nu vill jag bara ha lite mer form på armarna men inte för tunna som jag lätt får:/ Ska käka mitt serious mass från gymgrossisten nu på riktigt när jag börjar igen så jag inte försvinner:)

RSS 2.0